Een automaat voor frisdranken, koffie of thee is al lang geen aardigheid meer, maar heeft u voor uw bedrijf al eens gedacht aan een vers-automaat? U bewijst meteen dat uw onderneming bewust maatschappelijk bezig is en dat u de gezondheid van uw personeel en bezoekers belangrijk vindt.
Bepaal welk type automaat past bij uw onderneming
- Er bestaan apparaten met een geld-, jeton- of kaartensysteem, die u kan huren of kopen.
- Meestal plaatst men de automaten binnen, maar er bestaan ook versies met een aangepaste behuizing voor buiten.
- Voor verse voeding kiest u tussen een gekoelde trommelautomaat en een spiraalautomaat. Bij het eerste type kiest de consument zijn product uit een ronddraaiende carrousel. Bij het tweede type worden de producten in rijen na elkaar opgesteld volgens de ‘First In/First Out’-HACCP-regel.
Keuzeaanbod verse producten voor uw vers-automaat
De mogelijkheden zijn legio en afgestemd op de meest diverse ondernemingen: scholen, openbare instellingen, sportcentra, kleine en grote bedrijven, pretparken…:
- (ambachtelijke) broodjes met divers beleg
- Zuivelproducten (melk, yoghurt…)
- Smoothies en vruchtensappen
- Bereide slaatjes
- Fruit (appel, peer, kiwi, aardbeien…)
- Groenten en groentesnacks etc…
Een goede leverancier zal in onderling overleg de samenstelling voor uw cateringautomaat bepalen (bereide producten, losse ingrediënten, combinatie…). Bespreek met uw leverancier de vul-service en het onderhoud.
Veiligheid en hygiëne volgens HACCP-normen
(HACCP = Hazard Analysis Critical Control Points)
- Uw leverancier/cateraar kan in zee gaan met een extern erkend controleorgaan en een kwaliteitsmanagementsysteem hanteren dat strookt met de strenge ISO 9001-2000-norm.
- Sowieso eist het FAVV (Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen) dat elke cateraar HACCP-checklists bijhoudt waarop de kritische controlepunten vermeld worden. Kort samengevat betekent dit dat de temperatuur regelmatig gemeten wordt, dat de producten stickers met aankoop- of productiedatum en houdbaarheidsdatum meekrijgen, dat er een reinigings- en ontsmettingsplan gevolgd wordt.
Voordelen van vers-automaten
- U stimuleert gezonde eetgewoontes bij uw personeel, bezoekers, klanten, scholieren enz.
- Cateringautomaten beslaan weinig opslagruimte.
- U hoeft niet te investeren in een aparte keuken en keukenpersoneel: u bespaart plaats, tijd en geld.
- Er is 24u/dag aanbod van dagverse, gezonde en veilige kwaliteitsproducten, helemaal afgestemd op uw specifieke behoeften.
- Elke leverancier zal u overtuigen van de scherpe prijsstelling van de producten.
- Omdat u kiest voor vers en gezond zal dit beslist een positief effect hebben op het ziekteverzuim bij uw werknemers.